Hypnose als voorbereiding op een operatie

Hypnose helpt, ook als voorbereiding op een operatie/ medische ingreep.

Een medische ingreep, zoals een operatie, is een behoorlijk ingrijpende gebeurtenis, fysiek, emotioneel en mentaal.
Vaak is er al een traject, met mogelijke fysieke trauma’s, aan voorafgegaan, welke tot de ingreep heeft geleid. Door jezelf goed voor te bereiden op alle aspecten van de ingreep/ operatie breng je jezelf (fysiek, emotioneel en mentaal) in de meest optimale conditie. Dit bevordert direct het proces van genezing en herstel en verkleint de kans op complicaties. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het zelfhelend en – genezend vermogen van het lichaam.

Zeemeeuw

D.m.v. (zelf-) hypnose, mindcoaching, en speciale oefeningen breng je jezelf in een optimale staat. Daarbij wordt aan alle omliggende aspecten gewerkt, alles wordt daarin meegenomen.

Hoe bereid je je voor op een ziekenhuisopname?
Hoe ga je om met alle mogelijk gepaard gaande emoties, van jezelf en je omgeving/ dierbaren?
Hoe bereid je je voor op mogelijk grote levensveranderende operatie?

Het komt nogal eens voor dat een leven ingrijpend verandert na een operatie, ingreep, of gebeurtenis. Zoals bijv. na een hartoperatie.
Afscheid van leefgewoontes en bepaalde (lichaams-) functies en mogelijkheden is ronduit verlies; afscheid nemen van mogelijkheden die er niet meer zullen zijn of anders zijn.
Er is een leven voor de ingreep/ operatie en een leven erna. Wat aangeeft, dat er dermate grote veranderingen plaats kunnen vinden, dat je jezelf volkomen opnieuw dient in te stellen op de situatie, zoals die dan/ nu is na de ingreep/ het trauma.

Binnen mijn praktijk ondersteun ik mensen op allerlei gebied. Zo ook bij het voorbereiden op een operatie/ medische ingreep.
Het is mijn overtuiging en ervaring, dat een goede balans tussen geestelijk, emotioneel en fysiek zeer bevorderend werkt voor een optimaal genezingsproces.
Het zonder stress ondergaan van een operatie/ medische ingreep en een optimale instelling verkleint de kans op complicaties aanzienlijk en bevordert een optimale revalidatie.
Hypnose (ook zelfhypnose en andere trance gerelateerde methodieken) zijn meer dan uitstekende instrumenten die ik daarbij inzet. Dit werkt ook erg goed om de angst voor een operatie te verminderen.

Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.
Je kunt daarbij gebruikmaken van het contactformulier (klik hier).