EMDR


 

EMDR – Het wonder van een zichzelf genezend brein

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)
Een snelwerkende, kortdurende en effectieve behandelmethode om vervelende ervaringen en trauma’s te verwerken. Dit kan een schokkende ervaring zijn, maar ook voor het verwerken van andere ervaringen die veel invloed op je leven hebben gehad, zoals pesterijen of vervelende gebeurtenissen in de jeugd.

emdr

Werkwijze

De werkwijze van EMDR is het activeren van de hersenen tot het opnieuw verwerken van niet-verwerkte informatie.
EMDR is een veilige, snelwerkende methode. Het vermindert niet alleen negatieve gevoelens maar zorgt ook voor een toename van positieve gevoelens.

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep in je leven ingrijpen. Sommige gebeurtenissen worden op eigen kracht ‘verwerkt‘ anderen blijven klachten veroorzaken. Het uitgangspunt bij de behandeling is dat de klachten ontstaan zijn als gevolg van een of meer ingrijpende ervaringen.

Bij EMDR gaat men uit van geheugennetwerken. Dit werkt niet alleen door de eerdere (traumatische) ervaringen te verwerken/ integreren, maar ook de daarmee geassocieerd geraakte ervaringen en triggers.
Het informatie-verwerkings-systeem in de hersenen wordt opnieuw gestimuleerd, waardoor het vrij snel gewenste veranderingen in een relatief korte tijd kan worden behaald.
EMDR veroorzaakt veranderingen die ook na langere tijd blijven bestaan.
Onderzoek wijst uit dat EMDR momenteel één van de beste behandeling is bij PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis) op dit moment.

EMDR is een goede en effectieve methode als je versneld ingrijpende of traumatische gebeurtenissen wilt verwerken omdat ze nog steeds klachten veroorzaken.

EMDR is een kortdurende, versneld werkende therapie.

Mocht je willen weten of EMDR ook voor jou geschikt is (of andere vragen hebben) neem dan gerust contact op.

 

Deel dit:
Facebook