Recensies

Hieronder een aantal reacties van mensen nav. hun therapie (initialen heb ik veranderd ivm. privacy).

P.
Dat je je ineens weer zo anders kan gaan voelen en tijdens de emdr de beelden zo anders gaat zien dan hoe het voor de behandeling was. En de vrijheid die je weer voelt in je lichaam.

G.
Het is de eerste keer in mijn bewuste leven dat ik mijn emoties heb laten zien / het vertrouwen heb gevoeld om mijn verdriet en angsten te tonen in het bijzijn van iemand anders.
Je oprechte betrokkenheid, openheid en de vertrouwde omgeving die je creëert, heb ik zeer gewaardeerd. Je was altijd goed voorbereid, herinnerde je nagenoeg alles wat ik je verteld had en nam extra tijd als het nodig was.
Ik heb nooit het gevoel gehad tegenover iemand te zitten die ‘gewoon’ zijn werk doet en waarbij ik een van de vele cliënten was.

E.
Het moment dat ik me zo alleen voelde en zo graag je bevestiging wilde en die niet kreeg van jou op de manier waar ik zo naar verlangde. Toen realiseerde ik me wat ik miste, namelijk mijn vader. Ik vond het fantastisch dat je ondanks het appèl dat ik op dat moment gevoelsmatig op je deed, daarin niet mee ging. Had je dat wel gedaan, dan had ik me niet gerealiseerd wat mijn pijn was en was jij de surrogaat papa geworden. Ik zou er niets verder mee zijn gekomen. Doordat het zo voelbaar was, kon ik ermee verder. Ik heb veel bewondering voor de manier waarop je dat hebt gedaan.

Verder herinner ik me een sessie waarin ik onder hypnose in gesprek ging met mezelf en waarin mijn lichaam het ja / nee antwoord gaf. Dat was tof!

Wat voor mij ook heel waardevol was, was dat ik je kon mailen met mijn reflecties en dat je daar heel serieus mee omging. Dat gaf me het gevoel dat het er mocht zijn, precies zoals het was.

Dat was trouwens ook in de sessies zo: het mocht er zijn zoals het was. Ik denk doordat je me daarin steeds weer de weg liet zien, ik ‘m uiteindelijk zelf ook kon voelen. Iedere sessie was ervan doordrenkt. Alsof je het me voorleefde. En daar zat voor mij de weg naar verandering en acceptatie. ☺

Dank je wel Sjoerd! Jouw zijn als therapeut, maar bovenal als mens is heel waardevol voor me.

Y.
Wat ik als zeer waardevol ervaren heb was de hulp bij het duidelijk maken wat ik eigenlijk altijd al wel wist! Maar even aangewakkerd moest worden. 🙂 En heerlijke koffie…
Je bent een GEWELDIG mens en ik wens je nog vele mooie, gelukkige en gezonde jaren toe en wie weet ontmoeten we elkaar nog eens op een terrasje, beiden genietend van ons eigen ding…

J.
Sjoerd heeft vanaf het begin aangegeven dat hij me niet beter zou maken, maar dat ik beter met m’n beperkingen om zou kunnen gaan, en dat is gelukt!!!

Ik heb ontzettend veel aan je hulp gehad!!! Het heeft m’n leven in positieve zin verandert! Daar ben ik je heel dankbaar voor. Als het soms even wat minder gaat, lees ik terug in m’n schrift en dan kan ik het zelf weer positief veranderen. Dank je wel voor alles wat je voor me hebt gedaan!!!

Ik vind dat de zorgverzekering meer mee zou moeten betalen omdat dit een behandeling is die effectief is!!!

A.
Ik had niet verwacht dat onze ontmoetingen me zouden opleveren wat het me tot nu toe (al) heeft opgeleverd. Omdat ik je nooit verteld heb met wat voor enorme zoektocht ik bezig was. Dat leek me niet nodig en besides… -little did i know- . Ik wilde onze ontmoetingen gebruiken voor het her archiveren van mijn archiefkast. En dat is absoluut gelukt, maar nog zoveel meer!

Dat ik zo ver gekomen ben houdt verband met jouw manier van werken. Jij hebt me nooit in mijn comfortzone laten zitten, je liet me altijd dat beetje meer zien zonder voorbij te gaan aan mijn grenzen. Lieve woorden en harde woorden afgewisseld met wat humor. Heerlijk.

Wat voor mij onwijs veel betekend heeft is dat jij enkel op de klok leek te kijken om mij te vragen of ik niet op tijd thuis moest zijn. Het is zo liefdevol om te letten op het proces in plaats van op de klok! Dat heeft me onwijs goed gedaan. Voor mij is tijd, op tijd komen en zien wanneer iets halverwege is altijd heel belangrijk geweest. Nu heb ik dat minder. Tijdens onze ontmoetingen verloor ik even de tijd. Waardevol!

Als er verbeterpunten waren dan had je die absoluut van mij gehoord en dan waren die tijdens de gesprekken naar voren gekomen. De ruimte is perfect, wat heerlijk voor mij om zo’n fijne plek te mogen ervaren.

Reuze, reuze, reuze bedankt. Ik ben een gezegend mens dat ik jou heb mogen leren kennen.

C.
Wat voor mij erg waardevol is geweest zijn de inzichten tijdens de EMDR therapie. Dat er nog veel zaken vanuit het verleden triggers zijn geweest voor situaties in het nu. Het contact maken met mijn innerlijke zelf, wat ik den diepste voel.

Ik vind je een prettige therapeut/coach je zorgde soms even duidelijk voor de spiegel. Dit was soms confronterend maar zorgde wel voor verandering in mijn proces. Je luistert goed en speelde in op mijn behoeftes. De sessies hebben me dan ook dichter bij mezelf gebracht. Ik had enorme angst voor een nieuwe zwangerschap door een erg nare ervaring. Door de sessies met EMDR zijn beelden minder heftig. Maar ben vooral dichter bij mezelf gekomen en mijn angst is minder geworden waardoor ik anders kan kijken naar een nieuwe zwangerschap.

Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. Het heeft veel inzicht gebracht, maar ook zeker verandering. Het heeft dan ook geresulteerd in dat ik nu zwanger ben! Een nieuwe fase, maar ook afsluiting van een enorme rollercoaster. Ik sta er nu anders in door ook de hulp van jou. Ik ben zelfs blij dat ik zwanger ben, wie had dat gedacht :).
Ik wil je dan ook enorm bedanken voor de therapie die we samen gedaan hebben!
Als het volgend jaar zover mag zijn dat we een kleintje krijgen, stuur ik je uiteraard even een kaartje via de mail 🙂

R.
Ik vind je echt heel kundig. Fijn dat je de tijd voor me nam. Heb het idee dat we daardoor ook echt weer hele diepgaande gesprekken hebben gehad, wat me veel heeft opgeleverd.
Ben blij dat ik voor een therapie bij jou gekozen heb. Je hebt me heel goed verder geholpen.

Bedankt voor de goede gesprekken. Je hebt me verder geholpen om mezelf te vinden en bij mijn gevoel te komen. Ik vind je echt een hele goede therpeut. Naast je kundigheid ook je humor en eerlijkheid.
Ik wens je alle goeds en we zien elkaar vast nog eens.

O.
Na mijn bijna 25-jarige relatie met mijn (ex-)vrouw beëindigd te hebben en mijn functie verloren te hebben, belandde ik na een aantal maanden in een depressieve periode. Ook al had ik weer een fantastische vriendin en had ik ook weer een nieuwe functie gevonden, ik kon me niet meer echt gelukkig voelen. Na een paar maanden zelf geprobeerd te hebben hieruit te krabbelen, zocht ik professionele hulp. Ik had inmiddels wel aardig wat van mezelf ontdekt en zocht een therapeut die slim en invoelend genoeg was om met mij verder te bouwen. Hij of zij moest zich niet door mij “omver laten kletsen”, maar moest ook niet eigenwijs alleen zijn of haar eigen waarheden promoten. In Sjoerd vond ik die therapeut.

Sjoerd heeft naar mij geluisterd en verdieping gebracht in het inzicht in mijzelf. Hij heeft met mij gezocht naar methoden die bij mij passen en ook regelmatig met mij geconstateerd dat bepaalde methoden dus niet bij mij passen. Ik heb altijd het vertrouwen in Sjoerd gehad en gehouden dat hij mij kon helpen me weer gelukkig te voelen en me beter bestand te maken tegen vergelijkbare situaties in de toekomst. Hij heeft mij daarbij alle vrijheid en tijd laten voelen die ik nodig had en toch voldoende sturing gegeven om samen vooruitgang te maken.

Inmiddels gaat het weer goed met me. Ik voel me gelukkig en sterk: ik sta weer in mijn kracht. Nog meer dan voorheen, ben ik mij bewust van mijn kracht en van het belang om mijn grenzen te bewaken. Sjoerd is daarbij een plezierige en betrouwbare reisleider gebleken. Mocht ik in de toekomst weer behoefte hebben aan steun en een goed (reflectief) gesprek, dan weet ik Sjoerd weer te vinden.

B.
Ik ben van mijn vliegangst af. Mijn gezin en ik hebben een heerlijke vakantie in Londen gehad. Ik ben zelfs niet zenuwachtig geweest voor de vlucht. Dank je!